Baristaworkshop

De perfecte basis voor elke barista!

Of je nu thuis lekker aan de gang wilt met je eigen espressomachine of als horeca-ondernemer een stabiele basis wilt leggen, na afloop van deze cursus is het begin gemaakt!
In ongeveer 2,5 uur leer je in een klein groepje van minimaal 6 personen onder begeleiding van een ervaren barista, de beginselen over koffie. Hierin komt een stukje theorie over het product espresso voor; wat is een espresso? Wat zijn de parameters waar een espresso aan moet voldoen? Hoe smaakt een goede espresso? En niet te vergeten: hoe maak je een goede espresso?
Ook aan de melk wordt aandacht besteed. Na een korte uitleg over melk wordt door middel van veel oefenen met het maken van cappuccino’s een goede basis gelegd om zelf mee verder te gaan. Ten slotte volgt uitleg over het schoonmaken van de espressomachine.

Inhoud

  1. Achtergrond van koffie
  2. Leren proeven van koffie
  3. De perfecte espresso bereiden
  4. Melk schuimen

Na afloop van de workshop

  • Heb je een goed beeld van koffie en het proces daarachter
  • Weet je dat er achter elke boon een uniek recept zit (de brew ratio)
  • Weet je hoe een espresso is opgebouwd
  • Kun je een goed én slecht gezette espresso herkennen
  • Heb je je eigen koffiesmaak ontdekt
  • Zet jij alleen nog maar goede kwaliteit koffie

De workshop

  • Duur workshop: ongeveer 2,5 uur
  • Uitleg van ervaren barista
  • Kosten € 69,50 per persoon, incl. versnapering, koffie, thee en fris en presentje bij vertrek
  • Minimaal 6 personen
RESERVEER