Over Hert Bier

Hert Bier zag het Levenslicht met een tripel met de naam Zwaar Leven. Inmiddels hebben we een uitgebreide serie Hert Bieren om mooie momenten en meesterlijke mijlpalen in het Leven te vieren. Met familie en vrienden, kortom met mensen met wie je je verbonden voelt. Voor elk speciaal moment in het Leven hebben wij wel een passend speciaalbier. In flessen van 33 cl, flessen van 75 cl of in een fust van 20 liter.

Toost met Nieuw Leven op een geboorte, steun elkaar met Zwaar Leven wanneer het Leven eventjes tegenzit. Kies voor Wild Leven als je de bloemetjes buiten wilt zetten, vier met Vrij Leven je vrijheid en kijk met Lang-zal-ie-Leven niet op een jaartje meer of minder. En we hebben nog veel meer mooie speciaalbieren. Zie hier ons volledige actuele assortiment:

Arrangement bierproeverij
Hert Bier – De Puttense Brouwerij

‘Leven’ staat centraal bij de bieren van Hert Bier. Tijdens deze activiteit proef je drie bieren van Hert bier: Nieuw Leven (weizen), Wild Leven (bock) & Zwaar Leven (tripel). Deze activiteit bestaat niet alleen uit proeven. Ook krijg je de kans om een kijkje te nemen in de brouwerij en testen we je bierkennis met een bierquiz!

WAT JE WILT WETEN OVER BIER

 • Delen algemene bierkennis
 • Over de historie van bier
 • Het brouwproces
 • Het ontstaan van Hert Bier
 • Kern- en merkwaarden van Hert Bier
kaasplankje

DE PROEVERIJ

 • Hoe proef je goed?
 • Welke soorten bier zijn er?
 • Welk bier smaakt goed bij welk gerecht?
 • Proef 3 van onze fijnste bieren: Nieuw Leven (weizen), Wild leven (bock) en Zwaar Leven (triple)

DE EXTRA’S

 • Proeverij incl. koud- en warm bittergarnituur: Hollandse kazen, diverse worstsoorten, bitterballen
 • Duur ± 2 uur
 • Vanaf 10 personen
 • Hert Bier presentje na afloop
 • Kosten € 87,50 per persoon
RESERVEER EEN BIERPROEVERIJ

Onze bieren

Het leven is onweerstaanbaar, proef ze allemaal!

DORPS LEVEN – 6,5%

Een mooi ‘doordrinkbaar’ Blond bier van gerstemout en tarwemout. Door het gebruik van Puttense honing en sinaasappelschillen krijgt dit bier de zoetfrisse smaak van gezelligheid. Ideaal voor een avondje met je vrienden of om het glas te heffen met diegene met wie je altijd al hebt willen proosten…

Blond bier – EBU 34 – EBC 3

ZWAAR LEVEN – 6,5%

Een goudgeel gekleurde Tripel van 7,7% met een mooie bitterheid. Naast de moutsoorten geeft de Puttense honing, koriander en sinaasappelschillen dit bier de karakteristieke smaak met een bijzondere prettige afdronk. En dat is best wel fijn op die momenten dat alles een beetje tegen zit.

Tripel – EBU 44 – EBC 6

WILD LEVEN – 6,5%

Dit Bockbier, gebrouwen uit donkere moutsoorten, doet je meteen denken aan een herfstachtige dag in het Veluwse bos. De smaak is iets zoetig met een prachtige moutsmaak door gebrande mout. Smaakvol tot ver in de winter door een vleugje kruidnagel. Schud je haar los en ‘go wild!’

Bockbier – EBU 26 – EBC 62

HOPVOL LEVEN – 6,5%

Doordat er extra hop is toegevoegd aan onze Indian Pale Ale smaakt dit bier lekker hoppig en pittig. De prettige bittere nasmaak maakt het een bier om lekker lang van (na) te genieten. Zoals je dat kan doen van een lange reis. Want daar is IPA voor gemaakt!

IPA – EBU 59 – EBC 9

NIEUW LEVEN – 6,5%

Hier hebben we niets aan toe te voegen. Onze Weizen is namelijk gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Dit troebele en fruitige Weizen bier geeft je telkens een beleving van een zomers terras. De troebelheid van tarwemout en het kruidige karakter van de gist bezorgen je het nieuwe levensgevoel.

Weizen – EBU 15 – EBC 2

DUBBEL LEVEN – 6,5%

Onze Dubbel heeft een licht zoetige smaak. Door het gebruik van chocolademout krijgt het een warme roodbruine kleur. Zelfs de smaak is dubbel. Met de lange subtiele afdronk beleef je een zacht mondgevoel. Dit bier neemt je mee in een mijmering over nog niet genomen kansen in het leven.

Dubbel – EBU 17 – EBC 40