Alliance koffie

Je espressomachine heb je aardig onder de knie, maar die cappuccino kan toch beter. Niet zo vreemd, want melk schuimen is een vak apart. Teveel bubbels, te weinig schuim, te warme melk… het is best een dingetje.
Tijdens deze workshop ga je met een van onze professionele barista’s op zoek naar het perfecte schuim. Heb je dat in de vingers? Dan gaan we door naar de hartjes, rosetta’s en tulpen, de bekende figuurtjes.

We zetten tijdens deze cursus niet alleen cappuccino. Alle melkkoffies passeren de revue. Je leert dan ook verschillende schenktechnieken.

Aangezien een perfecte espresso de basis is van alle melkkoffies besteden we ook hier nog de nodige aandacht aan.

Arrangement koffie

kaasplankje

TRAINING BARISTA

De perfecte basis voor elke barista!

Of je nu thuis lekker aan de gang wilt met je eigen espressomachine of als horeca-ondernemer een stabiele basis wilt leggen, na afloop van deze cursus is het begin gemaakt!
In 2,5 tot 3 uur leer je in een klein groepje van maximaal 6 personen onder begeleiding van een ervaren barista, de beginselen over koffie. Hierin komt een stukje theorie over het product espresso voor; wat is een espresso? Wat zijn de parameters waar een espresso aan moet voldoen? Hoe smaakt een goede espresso? En niet te vergeten: hoe maak je een goede espresso?
Ook aan de melk wordt aandacht besteed. Na een korte uitleg over melk wordt door middel van veel oefenen met het maken van cappuccino’s een goede basis gelegd om zelf mee verder te gaan. Ten slotte volgt uitleg over het schoonmaken van de espressomachine.

Na afloop van de cursus
– Heb je een goed beeld van koffie en het proces daarachter
– Weet je dat er achter elke boon een uniek recept zit (de brew ratio)
– Weet je hoe een espresso is opgebouwd
– Kun je een goed én slecht gezette espresso herkennen
– Heb je je eigen koffiesmaak ontdekt
– Zet jij alleen nog maar goede kwaliteit koffie

  • Basistraining barista
  • Duur training: 2,5 – 3 uur uur
  • Uitleg van ervaren barista
  • Maximaal 6 personen
  • Goodie bag
  • Kosten € 77.50 per persoon
RESERVEER EEN TRAINING
kaasplankje

WORKSHOP LATTE ART

Je espressomachine heb je aardig onder de knie, maar die cappuccino kan toch beter. Niet zo vreemd, want melk schuimen is een vak apart. Te veel bubbels, te weinig schuim, te warme melk… het is best een dingetje.

Tijdens deze workshop ga je met een van onze professionele barista’s op zoek naar het perfecte schuim. Heb je dat in de vingers? Dan gaan we door naar de hartjes, rosetta’s en tulpen, de bekende figuurtjes.

We zetten tijdens deze cursus niet alleen cappuccino; alle melkkoffies passeren de revue. Je leert dan ook verschillende schenktechnieken.

Aangezien een perfecte espresso de basis is van alle melkkoffies besteden we ook hier nog de nodige aandacht aan.

  • Workshop Latte art
  • Duur training: 2,5 – 3 uur uur
  • Uitleg van professionele barista
  • Maximaal 6 personen
  • Goodie bag
  • Kosten € 77.50 per persoon
RESERVEER EEN TRAINING